TOP

2023.01.02. 14:03

A battonyai óvoda modernizálása komfortos környezetet eredményezett

Csaknem 15 hónapos felújítási munkálatokat követően befejeződött Battonyán a Mikes Kelemen Katolikus Óvoda infrastrukturális fejlesztésének a II. szakasza. A korszerűsítés TOP-os forrásból, 86,4 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

Cs. I.

Fotó: Mikes Kelemen Katolikus Óvodák/Facebook

Az intézményhez három telephely – két óvodai és egy általános iskolai – tartozik. A Fő utca 32. szám alatti épületben működik az óvoda, jelenleg 68 férőhellyel, három csoportban. A fejlesztésnek helyet adó ingatlan tulajdonosa Battonya önkormányzata, fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A fejlesztés elsődleges célja volt az óvodai nevelés feltételeinek, valamint a működtetés gazdaságosságának a javítása, továbbá a térségben élő kisgyermekeket nevelő családok számára a minőségi neveléshez való egyenlő esély és hozzáférés biztosítása. Szintén célként szerepelt Battonyán, mint hátrányos helyzetű településen élő gyermekeknek a méltányos oktatási rendszer eléréséhez, a minőségi és befogadó oktatási környezethez való jogainak a biztosítása.

Mindez olyan modern és komfortos környezet kialakításával válhatott valóra, ahol az óvodások napi mozgásigénye maximálisan megvalósulhat, ezáltal elősegítve a szülők nyugodt munkavállalását.

A fejlesztés keretében a kivitelező egy napelemes kiserőművet telepített, energiatakarékos világítótesteket szerelt fel, valamint kicserélte az épület tetőszerkezetét. Mindezek mellett a csoportszobák eszközei, illetve az udvari játékok is megújultak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában