Közmunka

2022.12.09. 19:26

Zöldségeket termesztenek, hízott sertést értékesítenek Sarkadon

Százharminc közfoglalkoztatott dolgozik a startmunka mintaprogram keretében Sarkadon, három projektben, a mezőgazdaságiban, a helyi sajátosságokra épülőben és a szociálisban – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

L. B.

Negyven malacot is vettek, a meghízott sertéseket most értékesítik /Fotó: MW/

A mezőgazdasági programban szántóföldi növényeket és zöldségeket termesztettek, a rendkívüli aszály miatt napi szinten öntözték a káposzta-, a zöldpaprika-, a fűszerpaprika- és a paradicsompalántákat. Százötven naposcsibe mellett negyven malacot is vettek, a meghízott sertéseket most értékesítik, az állatok súlya 120 és 180 kilogramm között változik. A számukra szükséges takarmány egy részét a programban megtermelt őszi árpa és kukorica révén biztosítják.

A szociális projektben többek között kátyúznak, szemetet szednek, virágokat ápolnak és füvet kaszálnak, összegyűjtik és elviszik a faleveleket. A helyi sajátosságokra épülő elemben betonelemgyártó géppel térköveket és szegélyköveket, valamint drótfonatot készítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában