M44

2022.12.20. 11:18

Zalai Mihály: megnyílhatnak Nagyvárad felé a megye kapui

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke örömmel fogadta a bukaresti kormány gyorsforgalmi összekötettésel kapcsolatos friss döntését. Leszögezte: az M44 romániai becsatlakozása megnyitná Nagyvárad felé a megyei kapuit.

Zalai Mihály: nagyon sokat jelentene Békésnek az új út Fotós: MW

Mint megírtuk, a bukaresti kormány jóváhagyta hétfői ülésén egy új gyorsforgalmi összeköttetés létesítését Románia és Magyarország között, amely a Magyarországon Békéscsabától Méhkerék felé tovább épülő (M44-es) autóút, illetve a román oldalon Nagyszalonta és határ között építendő gyorsforgalmi utat kapcsolná össze.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke örömmel fogadta, hogy egy újabb fontos döntés született meg, és folytatódhatnak a tárgyalások a beruházás megvalósításával kapcsolatban.

– Békés megye számára nagyon fontos lenne az út elkészülte, hiszen Nagyvárad felé megnyitná a megyei kapuit. Emellett a Sarkadi járás közlekedése szempontjából is nagyon lényeges lenne a fejlesztés, hiszen könnyebbé válna az érintett térségben élők közlekedése Nagyvárad irányában – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában