Jogerős ítélet

2022.12.27. 15:20

Verte és zaklatta is volt élettársát a vésztői férfi

Terrorizálta volt élettársát, zaklatta és megfenyegette a nő édesanyját és testvérét, valamint beszólt a rendőröknek is az a 28 éves vésztői férfi, akit a minap ítéltek el jogerősen a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján a Szeghalmi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen. A vádlott – két és fél évre felfüggesztve – 1 év 9 hónap szabadságvesztést kapott.

Nagy Szilvia; [email protected]

A férfi és a nő tavaly nyáron lettek élettársak, de a viszonyuk nem volt felhőtlen: gyakran veszekedtek azért, mert a férfi ittas állapotban féltékenykedett. A viták egyre durvábbak lettek, a férfi gyakran tanúsított a nő emberi méltóságát sértő magatartást, illetve többször bántalmazta is őt. Előfordult, hogy úgy megszorította a karját, hogy az belilult, esetenként megpofozta és leköpte.

Idén februárban betelt a pohár a nőnél, és hazaköltözött az édesanyjához, de a férfi ezt követően sem hagyta békén. Egy márciusi napon a férfi elment a volt élettársa házához, és ott szidalmazta, ribancnak nevezte őt, megszorította a kezét és leöntötte egy üveg sörrel. Amikor a nő édesanyja megelégelte a férfi viselkedését és felszólította, hogy fejezze be, a férfi őt is becsmérelni kezdte, és megfenyegette, hogy megöli.

Másnap ismét megjelent a háznál, berúgta a zárt utcai kiskaput, és ismét botrányt csinált: hangosan kiabálva szidalmazta volt élettársát és mindenhol ütötte, ahol érte. Közben nem kímélte az ajtókat sem: a bejárati ajtót többször megütötte, megrugdosta, majd leemelte a helyéről és bedobta a lakásba. A szúnyoghálós ajtót is megrongálta, levette a helyéről, az alsó részen kirúgta a pozdorját, így az darabokra hullott. Az ajtók használhatatlanná váltak, a férfi az őrjöngésével 50 ezer forintos kárt okozott.

A nő testvére hívta ki a rendőröket, a férfi ezért őt is megfenyegette. A kiérkező körzeti megbízott azt látta, hogy a vádlott az udvaron bántalmazza volt élettársát, arcul ütötte, illetve csípőtájékon rúgta, és magatartását felszólításra sem hagyta abba, így a karjánál fogva kellett eltávolítani a nő közeléből. A rendőrautónál a férfi ellenállt az intézkedésnek, ezért meg kellett bilincselni. Ekkor sértegetni és becsmérelni kezdte az intézkedő rendőrt a becsületének csorbítására alkalmas kifejezéseket használva.

A férfi a történtek ellenére rendszeresen próbált kapcsolatba lépni a nővel. Telefonon hívogatta és becsmérlő szavakkal illette. A vádlott március 21-től április 24-ig, egy hónap alatt 1886 alkalommal, május 26-tól július 5-ig, azaz két hónap alatt 2806 alkalommal hívta telefonon a volt élettársát, illetve több százszor hívta a nő édesanyját is. Ezzel önkényesen beavatkozott a két nő mindennapi életvitelébe.

A férfi egy júliusi napon a reggeli óráktól fogva több alkalommal hívta telefonon a volt élettársát, próbálta rávenni, hogy újra próbálják meg az együttélést. Amikor a nő elutasította az ajánlatot, a férfi indulatos lett, és megfenyegette, hogy megöli. Ezt követően a nő házához ment, szidalmazni kezdte, és azt is mondta, hogy a nőre és a családtagjaira gyújtja a házat, kitapossa a belüket.

Alkoholfüggőségét is kezelnie kell

A férfit a Szeghalmi Járásbíróságon kapcsolati erőszak, magánlaksértés, rongálás, becsületsértés, valamint zaklatás miatt mondták ki bűnösnek. Amellett, hogy – két és fél évre felfüggesztve - 1 év 9 hónap szabadságvesztésre ítélték, elrendelték a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét is. Külön magatartási szabályként előírták a számára, hogy vegyen részt alkoholfüggőséget gyógyító kezelésen, valamint agresszió-, konfliktus- és stresszkezelő tréningen.

Összesen csaknem ötezerszer hívta telefonon hónapokon át a férfi a nőt, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában