Tájékozódjon utazás előtt!

2022.12.23. 06:50

Változik a közlekedés a MÁV és a Volánbusz járatain az ünnepi időszakban Békésben is

Karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható a MÁV-Volánbusz járatain, ezért arra kérik az utasokat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

Beol.hu

Fotó: Gál Csaba

A december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a frekventált napokon a 2. osztályú vonatrészeket megerősítik, járatonként 1-5 többlet kocsival közlekednek az InterCity vonatok többek között a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon is.

A MÁV-START vonatai december 24-én a szombatra, december 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: 23-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok.

December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok. December 24-én (szenteste) és karácsonytól újév napjáig számos járat nem közlekedik.

December 27. és 30. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei, ezen belül kedden a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben.

December 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában