Luxembourg

2022.12.03. 06:35

Továbbadja a gasztrovébén szerzett tapasztalatokat a Békés megyei csapat

Három bronzéremmel és egy diplomával tért haza a luxembourgi szakács- és cukrász-világbajnokságról a Békés Megyei Culinary Team. Szeidler Zsolt, Ságodi Márk és Nyári János szakácsok egyéniben egyaránt bronzérmet szereztek, a regionális csapatok versenyében a Szeidler Zsolt, Nyári János, Ságodi Márk és Herédi Péter szakácsok, valamint Várkonyi Tibor cukrász összeállítású gárda diplomát kapott a zsűritől munkájáért.

Ny. L.

A csapat tagjai szeretnék a tanultakat a mindennapok vendéglátásában kamatoztatni

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a culinary team menedzsere hangsúlyozta, tartalmas hetet töltöttek a gasztrovébén, bemutathatták hazánk, Békés megye és Erdély kincseit.

– Sokat tanultunk, láttunk a világ gasztrotrendjeiről, az új irányvonalakról. Mindezt szeretnénk a mindennapok vendéglátásában kamatoztatni. Természetesen megtartva a hagyományos magyar konyha értékeit, ételeit – ecsetelte Ambrus György. – A vébén szerzett tapasztalatokat, ismereteket továbbadjuk fiatal szakembereinknek, tanulóinknak.

 

A menedzser elmondta, a csapatversenyben asztaluk megjelenítésénél arra törekedtek, hogy bemutassák gasztronómiánk sokszínűségét, alapanyagaink bőségét. A zsűri ezt méltatta is.

– Elmondásuk szerint egy órát töltöttek asztalunknál a pontozással, holott ez általában 15 percet vesz igénybe – mondta a csapatvezető. – Hosszú ideig taglalták munkánk precízségét, pontosságát, az asztal dizájnját, az ételek megjelenítését, egyben azt kérték, hogy a legközelebbi világversenyre egyszerűsítsünk. Szakmai tanácsaikat megfogadjuk, és ebben a szellemben dolgozunk tovább. Nagy munkát fektettek a felkészülésbe a kollégák a szabadidejükből, és olyan országok versenyzőivel kellett felvenniük a versenyt, akik hosszú ideje lényegében csak a világbajnokságra készültek. A fiúk mindent megtettek, és úgy gondolom, jó hírét vittük a világban Békés megye alapanyagainak, gasztronómiájának is.

Ambrus György kiemelte, a zsűri elnöke meghívta a csapatot a stuttgarti gasztroolimpiára, melyet 2024 februárjában rendeznek. A menedzser elmondta, 13 hónap áll rendelkezésükre, ami a napi munka mellett rövid időnek számít, de mindenképpen átgondolják a részvételt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában