Richter adomány

2022.12.08. 19:58

Történelmi rekord született az egészségvárosban, Orosházán

A Richter Egészségváros programsorozat 13 éves történetében rekord született idén májusban, Orosházán. A térségbeli emberek közreműködésével a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a főtérre meghirdetett rendezvény végére 12 millió 706 ezer 400 forintra nőtt, ezzel támogatva az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyógyító tevékenységét.

Csete Ilona

Az új eszközöket dr. Farczádi Csilla, a Szülészet Nőgyógyászati Osztály szakorvosa és Papné Fehér Anita, Csecsemő- és Gyermekosztály főnővére mutatta be /Fotó: Für Henrik/

A befolyt összegből az Orosházi Kórházért Alapítvány megvásárolta az alapcélként megjelölt szülészeti műtőlámpát és az újszülöttellátó-asztalt. A csütörtöki sajtótájékoztatón az is bejelentették, mivel a támogatási összeg magasabb, mint a célként kitűzött eszközök beszerzési értéke, vásárolt az egészségügyi intézmény egy nőgyógyászati műtőasztalt is, ami tovább javítja a betegellátás színvonalát és a betegbiztonságot.

A házigazda, dr. Duray Gergő emlékeztetett, egy esős nap ellenére a Richter Egészségvárosban, személyesen és az online előadásokon is bizonyították az orosháziak, milyen ereje van az összefogásnak. Az itt élőknek fontos a kórházuk, egy nemes és jó cél érdekében megmozdultak. Tudják, egy jól felszerelt kórházban hatékonyabb és gyorsabb az ellátás és a gyógyulás.

Csaba Lajos, a Richter Gedeon Nyrt. PR és Kormányzati Kapcsolatok Osztály helyettes vezetője elmondta, Egészségváros programjukkal 93 állomáshelyre jutottak el, a történelmi rekord Orosházán született meg, ami példaértékű. Erdős Norbert, országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ebben a nagyszerű összefogásnak a részesei voltak.

Az Egészségváros program 93 állomáshelyre jutott el, a történelmi rekord pedig Orosházán született meg.

– Az is példás, hogy 2013 után 2022-ben visszatért a Richter és reménykedjünk, hogy hamarosan, harmadjára is eljön programjával. Az orosháziak már bizonyítottak. Fontos, hogy a 110 ezer ember ellátásért felelős kórház eszközellátása biztosított legyen, a gyógyító munkához kellenek a modern technikák, technológiák – tette hozzá.

Dávid Zoltán polgármester sikeresnek nevezte az emberek megszólítását. Kifejezte köszönetét a cégnek, mert számos szűrési lehetőséget juttattak el a lakossághoz, ráadásul mindezt még jótékony célokkal is összekötötték: 

– Az orosháziak szívügyüknek érzik a kórházukat. Tesznek is érte. Valamennyiünknek közünk van a kórházhoz. Bár nem önkormányzati feladat az egészségügyi intézmény fenntartása, de amit tud a város, azt megteszi, segíti, ahogy tette az Egészségváros programban is.

Nő a betegbiztonság a modern eszközök által

Az új eszközök a magasabb minőség, a tervezhető üzembiztonság és a felhasználóbarát kialakítás mind hozzájárulnak a nyugodt és biztonságos munkavégzéshez, ezzel pedig nagymértékben nő a betegbiztonság. Az eszközök arra a Szülészet Nőgyógyászati Osztályra kerülnek, amely az elmúlt időszakban többször is elnyerte a Családbarát Kórházi Osztály elismerést. Ez pedig arra ösztönzi a kórházat, hogy tovább fejlessze a műszerparkot. 

Dr. Farczádi Csilla szülész-nőgyógyász bemutatta az újszülöttellátó-asztalt, ami könnyen fertőtleníthető fekvőfelülettel, megvilágítással, fűtéssel rendelkezik. A berendezés olyan tároló helyekkel és polcokkal is felszerelt, amelyeken az ellátás során használt eszközök, műszerek és felszerelések elhelyezhetők és szükség szerint tárolhatók. Az újszülöttellátó-asztal a szülőszobába kerül, ezen történik majd az itt született babák ellátása.

A szülészeti műtőlámpa  nagy fényerejű ledes megvilágítással felszerelt. A lámpafejekbe épített, akár 60 ezer óra élettartamú ledek nagy fényerőt biztosítanak csekély hőtermelés mellett, így kellemesebb a munkakörnyezet a műtői személyzet számára. A nőgyógyászati műtőasztal alapként szolgál az egyre összetettebb feladatokhoz. Elektro-hidraulikus kialakítású, belső akkumulátorral és mechanikus fékrendszerrel is ellátott orvostechnikai eszköz. Túlsúlyos pácienseknél is biztonsággal alkalmazható. A műtőasztal mobilizálható, így az a nőgyógyászati műtő egységen belül a szakma kérésére bármelyik műtőben elhelyezhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában