Építményadó

2022.12.15. 12:39

Többet kell a garázsok után fizetni Szeghalmon

A jelenlegi négyzetméterenkénti 200 forintról 600-ra emelik jövő évtől az egy évre vonatkozó építményadót Szeghalmon, amit nem lakás céljára szolgáló helyiségek, például garázsok, üzletek után kell fizetni.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Azoknak a feldolgozóipari cégeknek, amelyek legalább évi 5 millió forint iparűzési adót fizetnek a városban, 200 forintról 400-ra növekszik a díj – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén. Bár az emelésről korábban is döntöttek, egy központi jogszabály miatt azt a rendelkezést vissza kellett vonni. Így most újra szavaztak róla.

A díj növelését indokolta, hogy véglegesen elvonták az önkormányzattól a gépjárműadót, hogy emelkednek az energia- és üzemanyagárak, illetve, hogy a pályázatokhoz szükség van önerő biztosítására. Érdekesség, hogy Szeghalmon mintegy 1700 építmény után fizetnek építményadót, jellemzően egy-egy 15 négyzetméteres garázs után. Ezek után eddig évi 3 ezer forintot kellett fizetni, ez az összeg emelkedik jövőre 9 ezer forintra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában