Hallgatói támogatás

2022.12.09. 17:29

Több tanuló is ösztöndíjban részesül Eleken

Önkormányzatunk sikeresen pályázott - az előző évekhez hasonlóan – a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023-as fordulójára – tájékoztatta a lakosságot a napokban Szelezsán György, Elek polgármestere.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A város vezetője részletezte, a képviselő-testület az ehhez szükséges forrást biztosította, hiszen a településen élő, felsőoktatásban tanuló hallgatók támogatása kiemelt céljuk. A pályázatok beérkezési határideje november 3-a volt, amelyre összesen nyolc hallgató nyújtotta be pályázatát.

A képviselő-testület Társadalmi Kapcsolatok, Kulturális és Sport Bizottsága november 28-án tartotta ülését, ahol döntött a pályázatok elbírálásáról. Mint kiderült, a pályázatot benyújtó nyolc hallgató mindegyikét támogatta a bizottság, amely 10 hónapos időszakot jelent, havi 15 ezer forintos összeg nyújtásával. 

Szelezsán György hangsúlyozta, önkormányzatuk elkötelezett a felsőoktatásban tanuló hallgatók támogatása iránt, ezért lehetőségeikhez mérten igyekeznek megragadni minden ilyen és ehhez hasonló lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában