Gyulai seregszemle

2022.12.11. 09:09

Több mint ezer kilométert is képes lerepülni egy postagalamb - galériával

Postagalamb-kiállítást rendezett a Békés Megye Postagalambsport Egyesületeinek Tagszövetsége szombaton a gyulai Woodland központban.

P. G.

A legjobban teljesítő példányokat mutatták be Gyulán

Fotó: Kiss Zoltán

Cséfán Tivadar elnök hírportálunknak elmondta, az eseményen különböző kategóriákban, a rövid-, a közép-, a hosszú távon, a maratoni távolságon és a fiatal madarak között legjobban teljesítő, a tagszövetség területéről való galambokat értékelték. Ennek megfelelően Makóról, Szegedről Orosházáról, Békéscsabáról, Gyuláról, Vésztőről, Gyomaendrődről, Dévaványáról érkeztek a különleges madarak a kiállításra. 

A madarak rövid távon Békés megyéből Budaörsig, Komáromig, Győrig, Sopronig és a csehországi Jihlaváig jutnak el, középtávon Prága, hosszú távon a németországi Lipcse, a csehországi Chomutovig repülnek a postagalambok. A megtett legnagyobb távolság a feleresztés helyétől hazaérkezésig 900-1100 kilométer, függően a tenyésztő-sportoló lakhelyétől. Útjuk alapján sebességet számolnak, amiből kiderül, hogy melyek a legeredményesebb madarak egy-egy kategóriában. Ezek közül a legjobbakat mutatták be a szombati postagalamb-kiállításon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában