TOP Plusz

2022.12.27. 06:53

Több beruházást indítanak jövőre Szeghalmon

A TOP Plusz keretében több beruházás is elindul jövőre Szeghalmon – ismertette Macsári József polgármester.

L. B.

Macsári József /Archív fotó/

A bölcsőde első szárnyának 43 millió forintos korszerűsítése során többek között megújul az épületrészben lévő két csoportszoba burkolata, cserélik a belső ajtókat, illetve a szárny modern cserépfedést is kap. A munkaterületet átadták, a munkálatok év elején indulhatnak.

Kilenc önkormányzati épület – a bölcsőde és három óvoda, a városháza, az Ady utcai konyha, a sportöltöző, a szociális intézmény és az alapellátás épülete – érintett abban a beruházásban, amelynek keretében szigetelnek és napelemeket szerelnek fel. A fejlesztésre 200 millió forintot nyertek el. A közbeszerzési eljárást év elején indítanák el.

Az I-II. számú belvízi öblözet részleges felújítására 85 millió forintot kaptak, annak során a Bajcsy-Zsilinszky és az Árpád utca problémáira találnak megoldást. Részben zárt, részben burkolt csatornákat építenek ki, tehermentesítve a Dózsa utcai csapadékvíz-elvezető rendszert. A közbeszerzési eljárást tavasszal írnák ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában