Békéscsaba

2022.12.09. 12:10

Szétszedik, majd újra összerakják a hálózatot a Trefort új tantermében

Speciális informatikai szaktantermet adtak át pénteken a Trefort Ágoston középiskolában.

L. B.

A szaktanterem kialakításában a diákok is segítettek

Fotó: Bencsik Ádám

Komáromi Zoltán igazgatóhelyettes elmondta, hogy az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikusok – vagyis a rendszergazdák – képzésénél jelentősen át kell alakítani az informatikai hálózatot, szét kell szedni, majd újra össze kell rakni, amelyre egy megszokott szaktanteremben nem lenne lehetőség. A különleges helyiségben viszont megteremtettek minden, ehhez szükséges feltételt. A kialakításban az intézmény szakemberei, tanulói is szerepet vállaltak. 

 

A munka során sok segítséget kaptak a Carlo Quality Biztonságtechnika Kft.-től szakmai területen és eszközökben egyaránt. Takács Sándor, a békéscsabai cég ügyvezetője hozzátette, az informatika megkerülhetetlen a biztonságtechnikában is, alkalmaznak hálózatépítőket, szoftverüzemeltetőket, programozókat is. Azért döntöttek a középiskola támogatása mellett, mert fontosnak ítélik a megfelelő szakemberek képzését, neki pedig lényeges volt az is, hogy alma materét segíthette.

Nyílt napot is tartottak pénteken a középiskolában, amelyen bemutatkoztak az intézmény partnercégei, így a MÁV és a Volánbusz. Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója kiemelte, hogy nem szakmát, hanem életutat kínálnak a fiataloknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában