Agora

2022.12.09. 15:50

Szarvas képviselte Magyarországot a közigazgatási projektben

Az Agora projekt zárókonferenciáját tartották meg a napokban Kolozsváron, ahol a Szarvast Babák Mihály polgármester, dr. Melis János címzetes főjegyző és Sánta Sebő külső szakértő képviselte.

V. E.

Babák Mihály, dr. Melis János és Sánta Sebő

A projekt fő célja az volt, hogy alapvető változást érjen el a közigazgatási munkafolyamatokban helyi és régiós szinten, az önkormányzatok kapacitásainak növelésével, új működési módok és eszközök tesztelésével és bevezetésével, illetve hiteles és aktív irányítóivá váljanak a helyi megújulásnak – adta hírül hírportálunknak Tusjak-Dávid Zsófia, a szarvasi polgármesteri hivatal beruházási ügyintézője.

Beszámolójából kiderült, a projekt innovatív karaktere a partnerek azon közös igényéből született, hogy az akadályok és korlátok sorát legyőzve ki lehessen használni a helyi értékekben rejlő lehetőségeket, különös tekintettel az épített örökség újra-hasznosítására és az új kulturális és gazdasági szereplők segítésére.

A fő cél pedig egy olyan szabályozási háttér kialakítása volt, amely lehetővé teszi, hogy a városok és a régiók irányítói, katalizátorai és mediátorai legyenek a kihasználatlan vagy kevéssé használt épületek produktívvá tételének, gazdasági társadalmi és kulturális tevékenységekkel való feltöltésének.

A projektben 10 település vett részt a Duna régióból, Magyarországot Szarvas képviselte. A pályázat keretében több városi és nemzetközi műhelymunka, kommunikációs tevékenység és egy nagyon ígéretes kreatív ipari inkubátorház előkészítése valósult meg a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában