Visszatekintő

2022.12.27. 12:58

Számos sikert ért el idén a békéscsabai, Madách utcai Fűszerkert

A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai Fűszerkertje eddigi legeredményesebb évét zárta.

Ny. L.

Az iskolakert elnyerte a Duna-Tisza köze, Tiszántúl-régió közönségdíját is

Kovácsné Szatyin Ildikó, a több évfolyam tanulóit is foglalkoztató iskolakertszakkör vezetője elmondta, önkormányzati és helyi képviselői támogatások felhasználásával bővítették eszközparkjukat.

– Sikerült beszerezni fűnyírót, sövényvágót, kerti kézi szerszámokat – hangsúlyozta a szakkörvezető. – A legnagyobb beruházás egy fém szerszámtároló, amiben minden, az iskolakertben használt eszköz helyet kapott. Ennek összeszerelésében az intézmény technikai dolgozói és a szülők is segítettek.

Kovácsné Szatyin Ildikó kitért arra, a tanítási órák és a szakköri foglalkozások szabadban történő megtartását pavilon és kerti bútorok segítik. Az eredmények sem maradtak el.

A Magyarország legszebb konyhakertje versenyen országos díjra jelölték a kertet, emellett elnyerte a Duna-Tisza köze, Tiszántúl-régió közönségdíját is.

A Technikatanárok Országos Egyesülete által kiírt pályázaton pedig országos második helyet érdemeltek ki. A Humusz Szövetség által meghirdetett, Komposztálással a jövőért! akción a komposztáló keret mellett  az eljárást bemutató, népszerűsítő foglalkozás is a díj részét képezte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában