Mávinform

2022.12.10. 07:38

Pótlóbuszok segítik a közlekedést Békéscsaba és Lőkösháza között

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon a Békéscsaba és Lőkösháza közötti pályafelújítás újabb üteméhez érkezik, április 10-ig változik a menetrend.

December 11-től változik a vonatpótlási rend. Mezőhegyes felé a mellékvonalon már nem kell pótlóbusszal utazni, de Békéscsaba és Lőkösháza között a fővonalon közlekedő személyvonatok és egy reggeli InterCity helyett buszok közlekednek, a csúcsidőszakokban több járat indul.

A Békéscsabáról 14:50-kor, 16:50-kor, 18:50-kor, 22:50-kor és a Lőkösházáról 12:18-kor, 16:18-kor, 18:18-kor induló pótlóbuszok Békéscsabán csatlakoznak a Békés InterCity vonatokhoz. A buszok Békéscsabán és Lőkösházán a vasútállomás előtti térről indulnak, illetve oda is érkeznek, azonban Kétegyházán nem érintik a vasútállomást: a Gyulai úton, a Szent Imre utcai Volánbusz megállóban állnak meg.

A nemzetközi InterCity-k továbbra is a teljes útvonalukon járnak, a belföldi kocsicsoportjuk csak a Keleti pályaudvar és Békéscsaba viszonylatban közlekedik, a kijelölt nemzetközi kocsik Békéscsaba–Lőkösháza viszonylatban helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A korlátozással érintett szakaszon utazó belföldi utasok számára a vasúttársaság Lőkösházától Békéscsabáig mentesítő pótlóbuszt indít napközben abban az esetben, ha a Románia felől belépő nemzetközi vonat nagyobb késéssel várható a határállomásra A Bukarest–Bécs viszonylatú Dacia nemzetközi gyorsvonat (346, 347) ismét Lőkösháza érintésével közlekedik december 11-től.

(December 10. szombat éjszakáig Békéscsaba és Medgyesegyháza között minden vonat helyett, Békéscsaba és Lőkösháza között több napközbeni személyvonat és egy reggeli InterCity helyett továbbra is pótlóbuszok járnak.)

A fővonali vágányzári menetrendhez igazodik az Újszeged–Mezőhegyes–Kétegyháza–Békéscsaba vonal menetrendje, így április 10-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Négy vonat meghosszabbított útvonalon jár: a Kétegyháza-Békéscsaba szakaszon is közlekednek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában