Továbbtanulás

2022.12.09. 14:02

Pályaorientációs napot tartottak a gyulai Erkel gimiben – galériával

Nagy sikerű, több részből álló pályaorientációs napot tartottak pénteken délután a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban.

P. G.

A stockholmi nagykövet is bejelentkezett a programra

Fotó: Kiss Zoltán

Zámori Ida igazgató hírportálunknak elmondta, fontosnak gondolják, hogy felkészítsék diákjaikat a továbbtanulásra, és ebben minél több módon segítsék őket. Ezért is illesztették be a tanév rendjébe a pályaorientációs napot, amelynek szervezését már szeptemberben megkezdték.

– Egy olyan programot állítottunk össze, amivel segíteni szerettük volna a fiatalokat, hogy minél többet lássanak az egyetemi életből, illetve a különböző munkaterületekből – emelte ki az igazgató.

A rendezvény első részében olyan szakembereket hívtak vissza, akik erkeles diákok voltak, és a gimnáziumból indulva értek el sikereket.

Online módon jelentkezett be Magyarország stockholmi nagykövete, Müller Adrienn; dr. Varga János az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet osztályvezető főorvosa és Kristó Zoltán közgazdász. Személyesen beszélgetett a diákokkal dr. Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Igazgatósága igazgatója, dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem docense, illetve dr. Pikó Béla osztályvezető főorvos. dr. Novák Amanda a jogi pályát mutatta be, Cseh István a rendőri hivatást, Kiss Károly mérnökként és szülőként is részt vett a rendezvényen. Jimoh Dániel és Szénási Krisztián pedig hallgatóként mesélt a Budapesti Műszaki Egyetemről.

A program második blokkjában felsőoktatási intézmények, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem is bemutatkozott.

A Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködési megállapodásnak köszönhetően a tizenegyedikes diákok pénteken Szegedre látogattak, ahol személyesen ismerhették meg az intézmény képzéseit.

A nap utolsó részében a gyulai diákok cégekhez, munkaadókhoz, az Airbushoz, a polgármesteri hivatalba, a levéltárba, a Gyulai Várfürdőbe, a Gyulahúshoz, a Food Analyticához, a Tourinformba, az Erkel Ferenc Művelődési Házba, a bíróságra és a kórházba látogattak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában