Másodállás Start Program

2022.12.05. 15:58

Egyre többen csatlakoznak a gyomaendrődi ötlethez: masszázzsal lepnek meg időseket

Az ünnepekhez közeledve idén is jótékonysági akciót terveznek a gyomaendrődi masszőrök, amely immár országossá nőtte ki magát. Az idei kezdeményezés lényege, hogy időseknek ajándékoznak masszázst, amelynek további célja az, hogy népszerűsítsék a test egészségügyi célú kezelését.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Gyomaendrődről kilenc masszőr csatlakozott a Másodállás Start Program karácsonyi akciójához

Fotó: Für Henrik

Simon Marcsi, a Másodállás Start Program vezetője és több ezer sikeres masszőr másodállás és vállalkozás “keresztanyukája” elmondta, húsz éve működik már iskolájuk, és ahogy növekedtek egyre inkább azt érezte, hogy minél több emberhez szeretné eljuttatni azt a tudást és felfogást, hogy a masszázsnak milyen jó egészségmegőrző hatása van.

A Karácsonyi Masszőr Angyal Programról kifejtette, azt öt éve szervezte meg először a Másodállás Start, tehát immár hagyományosnak tekinthető. Kifejtette, az elején úgy zajlott az akció, hogy kiválasztott gyerekeket támogattak minden évben a képzésre befizetett összegek tíz százalékával. Ezenkívül iskolai alapítványoknak is utaltak már adományokat, illetve a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak is, utóbbit évek óta támogatják.

Simon Marcsitól megtudtuk, az első olyan alkalom, amikor az akcióban bevontak több masszőr kollégát is, három évvel ezelőtt volt. Ekkor célcsoportjuk az egészségügyi dolgozók voltak, illetve olyan közfeladatot ellátó szervezetek, akik karácsonykor is dolgoznak. Nekik köszönték meg úgy a munkájukat, hogy ellátogattak mentőszolgálathoz, rendőrséghez, a tűzoltókhoz, valamint az ügyeletet biztosító egészségügyi intézményekhez, amely helyszínekre egy-egy ajándékcsomagot vittek. Ez utóbbiak tartalmaztak masszőrutalványokat is.

A program vezetője elárulta, tavaly ismét egy gyermeket támogattak, egyik masszőr kollégájuk gyermekét, aki gyógyíthatatlan betegséggel küzd. Idén pedig visszatérnek az eredeti terveikhez. 

A célcsoportjuk ezúttal az idős, gondozásra és ellátásra szoruló emberek, akiknek a masszőr angyal keretében az "Ajándékozz egészséget és jó kedvet" programot hirdették meg. Ennek lényege, hogy decemberben kollégáikkal összefogva alkalmanként egy-egy idős otthont látogatnak meg. Ezekben rövid előadást tartanak a masszázs jótékony hatásairól, majd 10-15 perces masszázst ajándékoznak a lakóknak és a dolgozóknak is. Kiemelte, az idősek fizikai terhelhetőségét figyelembe véve ezen alkalmakra frissítő vállöv-, arc- és taplmasszázzsal készülnek. 

Továbbá vannak olyan kollégáik, akik Bemer fizikai érterápiás készülékkel dolgoznak, amit szintén ingyenesen kipróbálhatnak az ajándékozásban részesülők.

Az idei programjukat óriási érdeklődés övezi, amit az is megmutat, hogy 40 településről – például Nyíregyházáról, Szarvasról, Gyuláról, Zalaegerszegről, Budapestről, Pécsről, Győrből, Kecskemétről és természetesen Gyomaendrődről is –  több mint 80 masszőr csatlakozik az akcióhoz, amire még mindig lehet jelentkezni. 

Hozzátette, a kollégáik összesen mintegy 1500 idős embernek ajándékoznak masszázst a program keretében. Végül hangsúlyozta, a Masszőr Angyal Program célja az ajándékozás mellett idén is az, hogy tudatosítsák az emberekben az egészségmegőrzés fontosságát.

Megelőzésként népszerűsítik a masszázst

Simon Marcsi elmondta, az embereket manapság leginkább érintő probléma a stressz, ami hat a fizikumra, illetve a keringési rendszerre is. A masszázs pedig pont ezt a két területet tudja leginkább ellazítani, hiszen már például egy arcmasszázsnak is relaxáló hatása van. Hangsúlyozta, a masszőr célzottan az izomterületen tud beavatkozni, így az ott megjelenő problémákat tudja hatékonyan kezelni. Kifejtette, megelőzésre is hatékony szolgáltatás, hiszen a tartós izommegterhelések később akár krónikus problémává is válhatnak, amikor már az orvosi kezelés kiegészítése a masszírozás. Ezért fontos tehát, hogy a fizikai állapotunkon minél hamarabb javítsunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában