Andor-nap

2022.12.02. 13:09

Nyomdásztanulók versenyeztek Békéscsabán - galériával

Kilenc állomáson kilenc, szakemberek által vezetett diákcsapatot vártak a nyomdák különféle játékokkal, feladatokkal az Andor-nap apropóján szervezett versenyen pénteken a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanműhelyében, a nyomdaipari tudás- és képzőközpontban.

L. B.

Kilenc csapat vetélkedett az Andor-napi játékokon

Fotó: Imre György

A szakmai megmérettetésen tizenkettedik, tizenharmadik és tizennegyedik évfolyamos tanulók vettek részt, valamint megfigyelőként tizenegyedikesek is.

Sántáné Fazekas Tünde igazgatóhelyettes kiemelte, a verseny a kapcsolatépítésre, a jutalmakat biztosító nyomdák számára a szakember-utánpótlás toborzására is lehetőséget adott. Tálas Csaba igazgató elmondta, az Andor-napi játékokat a járvány miatt két év kihagyás után rendezhették meg újra.

Varga Tamás alpolgármester a nyomdászati képzés fellegvárának nevezte a középiskolát, Tevan Andort pedig a nyomdászat korszakos egyéniségének, akinek életműve jelen van a városban, az intézmény pedig őrzi a hagyományokat. Hangsúlyozta: a versenyen a diákok állomásról állomásra megismerkedhetnek a szektorban dolgozó cégekkel, miközben számot adnak tudásukról és újabb ismereteket szereznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában