Közút

2022.12.29. 16:13

Kihelyezték az új vármegye táblákat a megyehatáron

Az elmúlt napokban megtörtént Békés megye határainál a közúti táblák lecserélése. Az Országgyűlés idén nyáron módosította az Alaptörvényt, ebben rendelkeztek a megyék vármegyékre nevezéséről, ami január 1-el lép életbe.

P. G.

Már az új táblát látja, aki Orosházáról érkezik /Fotó: Bencsik Ádám/

Békés megyében az elmúlt napokban az összes megyehatár táblát kicserélték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei új vármegye táblákra – tájékoztatta hírportálunkat Pécsi Norbert Sándor. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kiemelte, cégük az országos, több mint 31 ezer kilométernyi közúthálózatot érintően összesen 714 megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el. 

– Törekszünk arra, hogy a lehető leghatékonyabban végezzük el ezeken a megyetáblákon a szükséges beavatkozásokat – hangsúlyozta a szakember, akitől megtudtuk, hogy a cseréket egy országos ütemterv alapján, megyéről megyére végzik el a táblagyártók kapacitásának és szállítási lehetőségeinek figyelembevételével.

Pécsi Norbert Sándor kifejtette, Békés megyében az elmúlt napokban az összes megyehatár táblát kicserélték szakembereik. A gyomaendrődi mérnökség területén kilenc, az orosházi mérnökség területén tizenegy, míg a sarkadi mérnökség területén négy új vármegye táblát helyeztek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában