Békés megye

2022.12.30. 09:55

Hétszáz csomagot osztottak ki a Karácsonyi Angyalok

Hétszáznál is több családi és gyermekeknek szóló szeretetcsomagot állítottak össze, majd juttattak el karácsony előtt a Bonnyai Sándor és csapata által szervezett Karácsonyi Angyalok elnevezésű akció során. A jótékonysági kezdeményezés révén Békés megyei rászoruló fiatalokhoz, valamint anyaotthonokba, gyermekotthonokba vitték el az ünnep igazi üzenetét.

Licska Balázs, [email protected]

A látogatóközpontban állították össze a csomagokat

Fotós: Bencsik Ádám

Bonnyai Sándor emlékeztetett, hogy a Karácsonyi Angyalok idén is szárnyakat bontottak. Az ország rengeteg helyszínéről érkeztek felajánlások, nemcsak Békéscsabáról és Békés megyéből, hanem a fővárosból, a Dunántúlról, sőt Kanadából is. Az adományokból szeretetcsomagokat állítottak össze önkéntesek révén: 368, egyenként 10 ezer forint értékű családi, valamint 300 gyermekeknek szóló pakk készült. A csomagokba tartós élelmiszerek – mint rizs, tészta, étolaj –, tisztítószerek és tisztálkodási eszközök – a szappantól a fogkrémig, fogkeféig – kerültek, az elmaradhatatlan édességek mellett.

– Amikor körbenéztem a teremben, és láttam a több száz csomagot, a sok jó szándékú segítőt, akkor úgy éreztem, hogy a csodák kapujában állunk – emlékezett vissza arra, amikor a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban összeállították a csomagokat.

– Ez a társadalmi összefogás különlegessége abban rejlik, hogy bár különbözőek vagyunk, reggelente máshonnan és máshová indulunk el, valaki az iskolapadba, valaki a katedrára, valaki az üzletébe, valaki a hivatalába, hogy ugyan sok mindenről különbözőképpen gondolkodhatunk, még akár a véleményünk is más és más lehet; egy nemes ügy érdekében egy emberré válunk, és egy emberként tudunk kiállni egymásért. Tehát nem az a lényeg a Karácsonyi Angyalok nagy családjában, hogy ki vagy, hanem az, hogy milyen szívvel adsz. Az igazi, tiszta szeretet felülír ezerféle határt, ezerféle korlátot – fogalmazott Bonnyai Sándor.

Településről településre, házról házra vitték az adományokat
Fotós: Bencsik Ádám

A szervező elmondta, hogy a csapatával aztán településről településre, házról házra jártak, hogy kioszthassák azt a szeretetet, amit összegyűjtöttek a rászorulókért, a legkisebbekért. Békéscsabán, Kétsopronyban, Zsadányban, Újkígyóson, Szabadkígyóson, Tarhoson, Dobozon, Békésen és Gyulán a nehéz sorsúak mellett meglátogatták az anyaotthonokban, a gyermekotthonban, a lakásotthonokban élőket és nevelkedőket, de az ukrán menekült fiatalokat, a pszichiátriai osztályon karácsonyozókat is.

– Jó érzés volt megállni előttük, néhány kedves szót váltani velük, megsimogatni kis fejüket; illetve látni, hogy mennyit nőttek, gyarapodtak az elmúlt időszakban. Mint ahogy jó látni azt is lépten-nyomon, hogy mit jelent nemcsak a gyermekeknek, hanem a családoknak is ez az összefogás – folytatta, hozzátéve, hogy valahol egy Mikulásról szóló verssel köszönték meg a csomagot, valahol pedig karácsonyi ének csendült fel.

A szeretet összeköt, él és éltet

– Amíg tudunk együtt munkálkodni, egy emberként együtt cselekedni a legkisebbekért, addig jöhet bármilyen nehézség, félelem, megmérettetés. Ha elhiszem, hogy a szeretet összeköt, ha elhiszem, hogy a jó cselekedetére vagyunk elhívva, akkor a legmagasabb hegyet is képesek vagyunk áthidalni: embernek megmaradni a világban zajló embertelenségben – fogalmazott Bonnyai Sándor. Mint mondta, önkéntes szolgálata fizetsége, hogy a jótevőknek köszönhetően megélheti a cselekvő szeretet reményt adó nagyságát ebben a feje tetejére állított világban. Hiszi, hogy a szeretet összeköt, él és éltet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában