Ünnepi menetrend

2022.12.24. 07:18

Hasznos lehet a közlekedési és nyitva tartási kisokos Békésben is

Idén is elérkezett az év egyik legjobban várt ünnepe, a karácsony, amikor szinte mindenki igyekszik szerettei körében tölteni az időt. Persze az ünnepek alatt olyan váratlan események is adódhatnak, amikor el kell mennünk otthonról. Cikkünkben hasznos tudnivalókat gyűjtöttünk egybe.

Beol.hu

Az ünnepek alatt a tömegközlekedés sem áll meg teljesen

Karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét. Erről ITT írtunk.

Az üzletek december 24-én, szombaton általában délig, illetve 14 óráig várják a vásárlókat: legközelebb pedig december 27-én, kedden reggel nyitnak ki.

Az ünnepnapok torlódása miatt nem csak az élelmiszert nagyon fontos előre beszerezni, hanem a rendszeresen alkalmazott gyógyszereket is, és feltölteni az otthoni patikát. Ahol gyermek van, legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, az ünnepi lakomák miatt pedig jó, ha van otthon gyógyszer az emésztőrendszeri panaszok kezelésére is.

Az ünnepek miatt változik a szemétszállítási rend Békéscsabán. Hogy honnan, mikor szállítják el a szemetet, azt IDE KATTINTVA megtalálja.

Az ügyeletes gyógyszertárak listáját ITT találja, a fogorvosi ügyeletet pedig ITT.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában