Adomány

2022.12.22. 19:40

Háromszázötvenezer forinttal segítették a gyermekosztályt

P. G.

Zsilák János, Szabó Károlyné, Seregi Zoltán, Povázsay Bence, dr. Kolozsi Anita és dr. Becsei László

Fotó: Für Henrik

Háromszázötvenezer forintos adománnyal segítette a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai gyermekosztályát a szarvasi Turul kisvendéglő együttműködésben a megyeszékhelyi Jókai színházzal és a Fővárosi Nagycirkusszal.

Povázsay Bence, a vendéglő tulajdonosa hírportálunknak elmondta, a Szarvasi Vízi Színház évadában, a szerdai gyermekelőadások napján a Jókai színházzal, illetve a Fővárosi Nagycirkusszal együttműködésében egy Budapestről érkezett cirkuszanimátor tartott foglalkozásokat a gyermekek számára teljesen ingyenesen az étteremben. A szórakoztató, egyben készségfejlesztő programon a gyerekek jól érezhették magukat, a felnőttek pedig közben fogyaszthattak, beszélgethettek. 

Miután a foglalkozás díjmentes volt, kihelyeztek egy adománygyűjtő dobozt, amibe mindenki tetszőleges összeget helyezhetett el, hogy segítse a békéscsabai gyermekosztályt. Az összegyűlt 350 ezer forintot adta át Povázsay Bence Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával és dr. Szabó Károlynéval, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjével közösen a gyermekosztálynak.

 

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa hírportálunknak elmondta, civil szervezetek, egyesületek, magánszemélyek kezdeményezéseire egész évben folyamatosan érkeznek adományok, támogatások intézményük gyermekosztályára. A segíteni akarás pedig így karácsony környékén mindig erősebb.

– A gyógyítás, a kis betegek kezelésének minden feltétele adott a gyermekosztályon, az adományok ugyanakkor segítséget nyújtanak, hogy a gyermekek intézményi tartózkodását még komfortosabbá, még otthonosabbá tegyük – fogalmazott dr. Becsei László. A főigazgató-főorvos elmondta, a csütörtökön átadott támogatásnak köszönhetően a gyermekek étkezőjét teszik még barátságosabbá, illetve színes paplanokat, takarókat szereznek majd be.

Dr. Kolozsi Anita részlegvezető adjunktus kiemelte, a támogatás nagy meglepetés volt az osztály számára: – Az összeg segítségével szeretnénk még komfortosabbá tenni azt az időt, amit a gyerekeknek a kórházban kell eltölteniük – fogalmazott. – Szeretnénk egy étkezőrészt felújítani, új asztalokat, székeket vásárolni, a kórtermekben a kiságyakba színes ágyneműt, rácsvédőt beszerezni. Szép és barátságosabb mikrózható tálakat, kanalakat ugyancsak vásárolnánk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában