Közgyűlés

2022.12.16. 17:50

Három rangos városi elismerésről döntöttek Békéscsabán

Hárman vehetnek át rangos elismerést a jövőben, miután a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén döntött a Békéscsabáért és a Békéscsabai Életműdíj kitüntetésekről – ismertette sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Opauszki Zoltán tanácsnok.

L. B.

A Békéscsabáért kitüntetést dr. Várkonyi Tibor főorvos veheti át /Fotó: MW/

A Békéscsabáért kitüntetést dr. Várkonyi Tibor főorvos, egyetemi docens; míg a Békéscsabai Életműdíj elismerést Jancsik Ferenc, a Jókai színház művésze és dr. Pap István közművelődési szakember számára ítélték oda. A jutalmakat a március 15-ei ünnepségen adnák át.

Díszpolgári címmel kapcsolatban egy javaslat érkezett: Áchim L. Andrásra, a 151 éve született és 111 éve elhunyt békéscsabai parasztpolitikusra.

A városvezető elmondta, hogy ebben nem született döntés, a kérdésre jövőre térnek vissza. Addig kérnek három objektív, tárgyilagos, döntéshozatalra alkalmas véleményt három szakembertől: Sáfár Gyulától, a megyei levéltár igazgatójától; Ugrai Gábor történelemtanártól, a városvédő és városszépítő egyesület elnökétől; valamint Szabó László történelemtanártól, az Andrássy Gyula gimnázium igazgatójától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában