Verseny

2022.12.09. 19:29

Harmincöt pálinkát értékeltek Mezőberényben

Megtartották a második Mezőberényi Pálinkaverseny zsűrizését pénteken délután az Orlai-házban. A megmérettetésre harmincöt párlatot neveztek a főzetők, egy évvel korábban ez a szám huszonnégy volt.

P. G.

A bírálók tíz kategóriában minősítették a pálinkákat /Forrás: Facebook/

Fotó:

A legtöbb nevező több fajtával vállalta a megmérettetést. A hagyományosnak számító vegyes, szilva, körte, barack, cseresznye mellett neveztek őszibarack, aszú törköly és füge párlatot is – írja az Orlai-ház Facebook oldala.

A mintákat öttagú zsűri bírálta el: Békési Sándor a Békési Pálinka Zrt. kereskedelmi vezetője, Bokor Sándor vőfély, Csete Gyula néprajzos etnográfus, Tánczos Imre, a Tópart Vendéglő és Panzió tulajdonosa, illetve Zolnai Róbert, a Vadász Sörkert 14-es Pubfood üzemeltetője értékelte az italokat.

A rendezvény háziasszonyaként Túri Andrea igazgató köszöntötte a megjelenteket, illetve azokat is, akik az intézmény YouTube-csatornáján az egyenes adást követték. A zsűri vizsgálta a párlat tisztaságát, gyümölcsösségét, ízét és az összbenyomás harmóniáját. A bírálók tíz kategóriában minősítették a pálinkákat. A kóstolást kevésbé karakteres alma párlattal kezdték, végül a vegyessel és a törköllyel fejezték be.

A pálinkaverseny eredményét jövő pénteken 16.30-kor az Orlai házban hirdetik ki, a győztesek ekkor vehetik át díjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában