Fejlesztés

2022.12.03. 18:35

Földutcákat aszfaltoznának Eleken

Hétvégén sem áll meg az élet, szombaton ugyanis elkezdődött egy tervezői munka Eleken – adta hírül Szelezsán György polgármester.

V. E.

Részletezte, több mint 12 millió forint vissza nem térítendő forrás áll rendelkezésükre egy, a Békés Megyei Önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően, amely keretösszegből több mint 4 kilométer, többnyire belterületi földutca aszfaltozásának engedélyes kivitelezési tervdokumentációit szerzik be. Kiderült, a tervezők 2023. január 31-ig adják át önkormányzatunknak a terveket.

A polgármestertől megtudtuk, a kész tervekkel a jövő évtől induló pályázatokon jó esélyekkel indulhatnak, céljuk pedig az, hogy minden utcába jó minőségű aszfaltút kerüljön. A tervezéssel érintett utcák a következők: Vécsey sor 1200 méteren, a Batthyány utcától a Leiningen utcáig terjedő szakaszon; Attila utca 200 méteren, a Pöltenberg utcától a Vécsey sorig terjedő szakaszon; Kazinczy utca 250 méteren, a Mátyás Király utcától a Hunyadi utcáig terjedő szakaszon; Hunyadi utca 600 méteren, a Kazinczy utcától a Bólyai utcáig terjedő szakaszon; Szőlő sor 959 méteren, a Kétegyházi úttól a Damjanich utcáig terjedő szakaszon; Kölcsey utca 1100 méteren, az Ottlakai úttól a sportpálya mögötti területig, vagyis amíg tart a jelenlegi betonozott szakasz; valamint a Sport tér utca, 230 méteren, a Táncsics utcától a lakott ingatlanokig terjedő szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában