Megyeháza

2022.12.22. 06:57

Elindult a Viharsarok Podcast: helyben is lehet boldogulni!

Podcast csatornát indított a megyei önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány. A Viharsarok Podcast csatorna célja a rádiózás egy közkedvelt és népszerű beszélgetős műfaján keresztül az, hogy a fiatalokhoz is eljuttasson megyei identitással összefüggő tartalmat, illetve azt az üzenetet, hogy helyben is lehet boldogulni.

L. B.

Számos érdekes vendéget várnak egy jóízű beszélgetésre

Forrás: BMÖ

Az adások egyenként nagyjából 40 percesek, és elérhetőek a Spotify, GooglePodcast felületeken. A beszélgetések a Viharsarok Podcast Youtube csatornáján is megtekinthetők.

Az első adásban Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke volt a vendég. A meghívottak tekintetében három fő profilt alakítottak ki a készítők, és mindegyik esetében elsődlegesen a megyei identitásra fókuszál a beszélgetés. A meghívottak első körébe a megyéből elszármazó neves, sikeres személyiségek tartoznak, ahol arra voltak kíváncsiak a szerkesztők, ki mit hozott otthonról, a szülőföldjéről, és ez mennyiben járult hozzá a későbbi sikeres életpályához. 

A második profil esetében helyi, sikeres vállalkozókkal, közéleti és kulturális szereplőkkel beszélgetnek. Ebben az esetben olyan sikeres életpálya bemutatása a céljuk, amely bizonyíték arra, hogy a helyben boldogulás, helyben maradás egy működő alternatíva a pályaválasztás során. 

A harmadik profil esetében olyan influenszerekkel beszélgetnek, akikről nagy követői bázisuk ellenére kevesen tudják, hogy honnan származnak, viszont ez az információ közelebb hozhat a megyéhez egy olyan fiatal közösséget, amelyhez a megyei identitással kapcsolatos tartalom nem jut el.

A közeljövőben többek között Gáspár Annamária képzőművésszel, Kékkovács Mara színművésszel, Mező Misivel és Kara Misával, a Magna Cum Laude zenekar tagjaival, Jantyik Csaba színművésszel, Nyári Katalinnal, a gyulai Patrióta étterem tulajdonosával, Varga Viktor énekes-zenésszel, Csányi Tünde projektmenedzserrel, Hevesi Tamás énekes-zenésszel, Juhos Jánossal, a Békési Ipartestület elnökével, Szente Vajk színművésszel, Suhajda Szilárd hegymászóval találkozhatnak a nézők, a hallgatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában