Fontos munkálatok

2022.12.09. 16:06

Élhető települések: 150 millió forintot nyert Murony

A Top Plusz Élhető települések pályázatán 149 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Murony – mondta el Szegfű Gábor. A polgármester hangsúlyozta, ebből az összegből több utcában korszerűsítik a csapadékvízelvezető árkokat, valamint járdákat újítanak fel és parkolót is építenek.

N. Sz.

Több utcában korszerűsítik a csapadékvízelvezető árkokat /Fotó: MW/

– Az árkok jelenleg nagyon rossz állapotban vannak, felújításukat a falu azon részein – Ady Endre, Fő, Petőfi, Dunai, Szarvasi utcákban – tervezzük, ahol sok csapadék esetén a belvíz komoly gondokat okozhat – részletezte Szegfű Gábor. Elmondta azt is, hogy a mai igényeknek megfelelő, modern járdákat is építenek az elnyert összegből a Duna és a Rákóczi utcában, emellett végre vezet majd gyalogosút a Békési utcától a temetőig. 

– Örömteli, hogy a sírkertnél egy parkolót is ki tudunk majd alakítani, így kulturáltabb körülmények között állhatnak meg majd ott az emberek. A munkálatokat szeretnénk a jövő év tavaszán elkezdeni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában