Ancsin Alex

2022.12.01. 19:55

Egyre többen hagynak el egy Mikulást a battonyai fiatalember kérésére

Ötödik éve bárki, bárhol elhagyhat egy piros csomagot. Van, ahol Mikulások járják a gyermekes családokat. Máshol Mikulások futva viszik az ajándékaikat. S hogy ebben a nagy nyüzsgésben mi kapcsolja össze a dél-békési települést, Battonyát számos, más várossal, községgel? A jó válasz: Ancsin Alex és ötlete.

Csete Ilona [email protected]

Ancsin Alex akciója már ötödik éve sikeres.

Gyula, Budaörs, Réde, Felsőszentivàn, Pusztavám, Győr, Dunaszeg, Üllő, Bonyhád, Csorba, Kéleshalom ,Csurgó és még sorolhatnánk azoknak a városoknak, falvaknak a neveit, ahol megmozdulnak az emberek. Sok száz, már elhagyott csomaggal akarnak örömöt szerezni másoknak. Az ötletgazda pedig egy battonyai fiatalember. Évekkel ezelőtt az online térben indította el akcióját, ami mára az országhatárt is átlépte.

Ancsin Alex felhívása az ötödik Hagyj el egy mikuláscsomagot! akcióra buzdít.

– Advent idején felerősödik bennünk a vágy, hogy segítsünk másokon. November végén, december elején egyre több jótékonysági felhívás jelenik meg az interneten, ezek szinte egytől egyig karácsonyi adakozásra, adománygyűjtésre hívják fel az emberek figyelmét. De karácsony előtt van még egy alkalom, amit mindenki vár, ez december 6., amikor várjuk a Mikulást. Az akció lényege, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára. A kezdeményezés célcsoportja nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is, hiszen ki ne örülne egy apró meglepetésnek. Legyünk az a Mikulás, aki december 6-án egyaránt örömöt szerez gyermeknek és felnőttnek – nyilatkozta Alex.

Fotók: BMH

Az elmúlt négy évben majd 20 ezer csomagot hagytak el az akcióhoz csatlakozók. Idén eddig, több mint 200 településről érkezett visszajelzés.

– Az V. Hagyj el egy mikuláscsomagot! akcióba bekapcsolódhatnak önkormányzatok, óvodák, iskolák, boltok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek, közművelődési intézmények…. és a felsorolást folytathatnám hosszasan. A csomagelhagyók között lesz cégtulajdonos, kisnyugdíjas, közmunkás, ügyvéd, író, gyári munkás, kisgyermekével otthon lévő édesanya, zenész, postás, eladó és még itt is nagyon sokáig bővíthetném a sort a különböző foglalkozásokkal.

– Tudom, érzem, ezen a napon nem csak ajándékozunk, hanem varázsolunk is. Ünnepi hangulatot, örömöt, mosolyt. A legszebb ajándékot mégis azok az önkéntes Mikulások kapják, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen azt a jóleső érzést, hogy boldoggá tettek valakit/valakiket semmi nem múlja felül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában