Orlai-ház

2022.12.17. 08:07

Bemutatkozik az 50 éves Népi Díszítőművészeti Kör Mezőberényben

Az 50 éves Népi Díszítőművészeti Kör alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken délután Mezőberényben, az Orlai-házban.

P. G.

Pál Miklósné kiemelte: a félévszázados tevékeny, sikeres munka elsősorban két szakköri vezetőnek köszönhető. Forrás: Facebook

A megjelenteket Túri Andrea, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg a tárlatot. 

Ahogy az Orlai-ház Facebook-oldalán olvasható, Pál Miklósné kiemelte, a félévszázados tevékeny, sikeres munka elsősorban két szakköri vezetőnek köszönhető. Kiszely Jánosné kezdetektől, 1972-től 2010-ig irányította a közösség tevékenységét. Feldolgozta a mezőberényi szűcsködmönök hímzését, saját gyűjtése alapján könyvet írt a mezőberényi és a körösladányi fehérhímzésről. Bogárné Szőke Erika 2013-tól a kör vezetője, elődjéhez hasonlóan ő is szenvedélyesen kutatja a régi berényi hímzéseket. Minden megyei hímző pályázaton részt vesznek és az országos megmérettetéseken is.

Pál Miklósné és Túri Andrea egy-egy csokor virággal köszönte meg a két szakmai vezető munkáját.  Befejezésként Babinszki Panna népdalt énekelt el. A tárlat – az intézmény nyitvatartási idejében – 2023. január 31-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában