Előadások

2022.12.05. 13:55

Az Európai Unióról szólt a hétfő Csabán, az Andrássy gimnáziumban

Európa-napot szerveztek hétfőn Békéscsabán, az Andrássy Gyula gimnáziumban, ahol előadásokat, vitanapot tartottak.

L. B.

Molnár Eszter, Csicsely Nándor, Poczik Rózsa és Szabó Enikő szervezte az Európa-napot az Andrássy gimnáziumban

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményre az adott lehetőséget, hogy a középiskola Csicsely Nándor, Molnár Eszter, Poczik Rózsa és Szabó Enikő alkotta csapata bejutott a 4 for Europe című európai uniós vetélkedő országos döntőjébe.

A rendezvényt szervező fiatalok, Jakusovszki Vivien tanítványai elmondták: az egész napos program keretében a sulirádióban az Európai Unió tagállamaiból származó énekesek, zenekarok dalait játszották. Emellett tematikus órák voltak az idegen nyelvi, a történelem- és a földrajzórákon, amelyeken téma volt az Európai Unió története és intézményrendszere. Előadások zajlottak az Erasmus-projektekről és a kirándulások tapasztalatairól. De vitakört szintén rendeztek, ahol szó volt a fiatalok lehetőségeiről. Az Európa-nappal megmozgatták az egész intézményt, hiszen például plakát- és rajzpályázatot szintén hirdettek európai uniós témákban – az alkotásokat kiállították a folyosókon –, de az aulában ugyancsak nagy volt nyüzsgés, a kitett fotófalnál sokan fotózkodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában