Szabó Pál általános iskola

2022.12.16. 17:45

Átadták a vadonatúj tornacsarnokot Vésztőn

Befejeződött a Szabó Pál általános iskola felújítást és építkezést is magában foglaló nagyberuházása.

L. B.

Kepenyes András, Orbán István, Karakas Anikó és dr. Kovács József adták át az 1,7 milliárd forintos beruházást. Fotó: Lehoczky Péter

Ünnepélyes keretek között, gyerekek műsorával adták át a Gyulai Tankerületi Központ közel 1,7 milliárd forintos beruházását, amely a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg: a régi szárnyat felújították, ahol többek között ebédlőt is kialakítottak; az újabb szárny tetőterét beépítették, további tantermeket és speciális szobákat létrehozva; illetve az intézménnyel szinte szemközti üres telken egy kétezer négyzetméteres tornacsarnokot építettek.

Orbán István igazgató elmondta, a fejlesztésnek hála egy 21. századi követelményeknek megfelelő intézményt és egy tornacsarnokot kaptak; az akaratnak, az elszántságnak, a hitnek és az összefogásnak köszönhetően. Ezzel megteremtették a jövő oktatásának tárgyi feltételeit is.

Fotós: Lehoczky Péter

Kepenyes András, a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ irodavezetője kiemelte, a fő cél olyan befogadó környezet megteremtése, amelyben a diákok egyéni képességeiknek megfelelő oktatást, nevelést kaphatnak. Ennek érdekében – összesen 3,4 milliárd forintból – három nagyberuházást valósítottak meg, Vésztő mellett Sarkadon és Dévaványán. A vésztői 1,7 milliárd forintos fejlesztés felújítást, építést és eszközbeszerzést is tartalmazott. A beruházással fontos mérföldkőhöz ért az intézmény, és az segíti a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását, a tehetségek gondozását. A megújult és megépült épületek azonban csak a vázat jelentik, azokat az intézmény pedagógusai, munkatársai töltik meg tartalommal.

Fotós: Lehoczky Péter

Karakas Anikó polgármester szerint a város régi vágya teljesült a tornacsarnokkal. Mint mondta, az elmúlt évtizedekben technikai téren jelentős változások mentek végbe, az alapvető értékek azonban nem változtak. A tornacsarnok pedig jelképesen ötvözi a hagyományt és az újdonságot, hiszen önfeledt játékra, sportolásra ad lehetőséget modern környezetben. Olyan terek jöttek létre a fejlesztéssel, ahol esélyt kapnak a diákok egyéni képességeik kibontakoztatására.

A város népességmegtartó erejét is növelte a beruházás – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, aki szerint a felújításokkal és bővítésekkel javították a minőségi oktatás és nevelés, a tornacsarnokkal pedig megteremtették a mindennapos testnevelés feltételeit. Kiemelte: a pedagógusok többet érdemelnek annál, mint amennyit most kapnak. Az érkező európai uniós források tárgyalási alapot nyújtanak arra, hogy a felmerülő kérdéseket rendezzék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában