Mikulás-nap

2022.12.06. 17:58

Ajándékot vittek a gyulai gyermekosztályra

Ismét megajándékozta a gyulai önkormányzat a Békés Megyei Központi Kórház fürdővárosi gyermekosztályán gyógyuló kis betegeket Mikulás-nap alkalmából. A csomagokat dr. Görgényi Ernő polgármester vitte el a gyerekeknek kedden délután.

Papp Gábor, [email protected]

Fotók: Bencsik Ádám

Már évek óta hagyománynak számít, hogy dr. Görgényi Ernő Mikulás-nap környékén ellátogat a gyermekosztályra, ajándékokkal lepi meg a kis betegeket, miközben egy zenés műsort is tartanak – mondta el a látogatást követően dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. A Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályán dolgozó főorvos kiemelte, a kórházban, gyógyulás közben is nagyon sokat számít a kedvesség, a vidámság, a Mikulás-napi program pedig ezen a téren is rengeteget jelent.

A csomagokat dr. Görgényi Ernő polgármester vitte el a gyerekeknek.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed szólt arról, hogy az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai az intézmény udvarában, a gyerekosztály oldalán található fenyőt is feldíszítették, illetve egyéb díszekkel is hozzájárultak az ünnepváráshoz.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, minden évben az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. szervezi meg azt a kedves eseményt, amelynek részeként kedden a Mikulással és Pepe Manóval közösen meglátogatták a gyermekosztályt.

– Az osztály országos szinten is a legjobbak között van, amit objektív adatok is alátámasztanak, ugyanakkor a szülők mindig az emberi oldalt, azt az emberséget is kiemelik, ami az orvosokat és az ápolókat jellemzi – tette hozzá dr. Görgényi Ernő, majd kiemelte, az egészségügyi szakemberek emellett abban is mindig partnerek, hogy megörvendeztessék a gyerekeket Mikulás-ajándékokkal, amivel talán egy kicsit segíthetik a gyógyulásukat is. 

Az eseményt minden évben az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. szervezi.

A polgármester elmondta, azt a tájékoztatást kapta, hogy a koraszülötteken kívül a karácsonyt már minden gyermek az otthonában töltheti. Kifejtette, a Mikulás csomagot tudatosan állították össze, annak tartalmát az egészségügyi szakemberek előzetesen jóváhagyták. Dr. Görgényi Ernő összesen negyven csomagot vitt el az osztályra.

A gyerekek összesen negyven csomagot kaptak.

Mikulás-kört tettek Gyulán

A Mikulás és Pepe Manó egy különleges, ünnepi módon kivilágított hintóval egy nagyobb kört tett a városban kedden. Az út első állomása volt a gyulai gyermekosztály, de emellett érintette a Világórát, ahol szintén találkozhattak velük. Ellátogattak iskolába, óvodába, a gyerekek énekeltek a nagy szakállú ajándékhozónak, aki cserébe szaloncukorral lepte őket. A kör az Almásy-kastélynál zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában