Lencsési Közösségi Ház

2022.12.06. 06:57

A paleolit étkezést népszerűsítették Békéscsabán

Kenőmájas, sütőtökkrémleves, mákos guba – többek között ilyen ételeket kóstolhattak az érdeklődők és a Paleolit klub tagjai a napokban Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban.

Beol.hu

Meg is kóstolhatták az ételeket az érdeklődök /Fotó: Für Henrik/

A paleolit ételajánló házigazdája Luptovics Dezsőné Zsuzsa volt, aki a kóstoló alatt bemutatta, miben tér el a paleolit étkezés a hagyományos étkezéstől. Ismertette, vannak alapelvek, amiket több-kevesebb sikerrel próbálnak betartani.

– Elsősorban ezalatt a gluténmentes étkezésre kell gondolni, azonban ez nem merül ki abban, hogy például kukoricával pótoljuk a búzát, hiszen a paleolit étkezésben a gabonafélék is mellőzve vannak. Nem fogyasztunk továbbá tejet, tejtermékeket. Kókuszzsírral, sertészsírral, kacsazsírral, libazsírral illetve olíva olajjal főzünk – ismertette az alapelveket. 

Hozzátette, hagyományos péksüteményeket sem fogyasztanak, csak olyat, ami a paleolit étkezés kritériumainak megfelel. Kiemelte, korábban még nem álltak rendelkezésre speciális lisztek, ma azonban már óriási piaca van: ezek a lisztek nagyon sokoldalúak, szinte bármit el lehet belőlük készíteni a palacsintától a kenyéren át a zsemléig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában