Advent 2022

2022.12.04. 20:05

A Mikulás hintója is befutott Békéscsabára

Sok száz érdeklődő vett részt a békéscsabai Mikulás-napi programon, amelynek vasárnap délután a megyeszékhelyi Szent István tér adott otthont.

Papp Gábor

A karácsonyi hangulatba öltözött főtéren a gyerekek is jól érezték magukat.

Csikós Nóra, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervező szakembere lapunknak elmondta, intézményük a békéscsabai adventi programsorozat részeként hívta életre a hagyományos Mikulás-napi programot. Mint kiemelte, az esemény idén abból a szempontból rendhagyónak számított, hogy a rendezvényt ezúttal a karácsonyi hangulatba öltözött főtéren tartották meg.

Fotók: Für Henrik

A szakember kitért arra, hogy „Szelíd, karácsonyi ének” címmel adventi koncertet adott Joós Tamás, Évi tündér és a Csabai Színistúdió pedig Mikulásműsorral kedveskedett a nézőknek. Az érdeklődők a Mikulás-házban fotózkodhattak a Télapóval, a Mikulás-hintóban kört tehettek a főtér körül.

Joós Tamás „Szelíd, karácsonyi ének” címmel adott adventi koncertet.

Emellett kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, lufihajtogatás, arcfestés, bobo car pálya egyaránt szolgálta a vasárnapi, illetve adventi kikapcsolódást és készülődést.

A főtéren felállított adventi koszorú második gyertyáját Nagy Ferenc alpolgármester gyújtotta meg /Fotó: Szarvas Péter/Facebook/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában