Öreg ház

2022.12.03. 17:19

A fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából nyílt kiállítás Békéscsabán

A fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából nyílt különleges kiállítás szombaton délután a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör Öreg házában, a megyeszékhelyen.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Mácsai Sándor, a kulturális kör elnöke köszöntő beszédében kiemelte, december 3-a a fogyatékkal élők világnapja.

– A hagyományőrző körnek nemcsak küldetése és feladata, hanem kötelessége is, hogy az ilyen jellegű kezdeményezésekből tradíciót teremtsen. Aki megnézni a kiállítást, láthatja azokat az eszközöket, tárgyakat, kis csodákat, amelyeket a fogyatékkal élők készítettek – fogalmazott.

Szabó Éva, az Esély Pedagógiai Központ EGYMI intézményvezetője elmondta, éppen harminc éve, hogy december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává nyilvánították. 

20221203 Békéscsaba Fogyatékkal élők kiállítása fotó Für Henrik Békés Megyei Hírlap
Fotós: Für Henrik

– Ilyenkor is fontos, hogy gondoljunk ezekre a honfitársainkra. A szombaton nyílt kiállítás pedig segít ebben, hiszen a tárlaton az érdeklődők megtekinthetik azokat a tárgyakat, amelyek a kezük munkáját dicséri – tette hozzá a szakember.

Kifejtette, a kiállításon az érdeklődők megtekinthetik az Esély Pedagógiai Központ EGYMI tanítványainak tűzzománc képeit, a koszorúkötők néhány munkáját, illetve az udvari kút tetején felállított gyönyörű adventi koszorút, amit a szakiskolásaik koszorúkötői készítettek. Hozzátette, szintén láthatóak a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ fejlesztő-foglalkoztatójában létrehozott fonott-szőttes termékek és gyöngyképek, amelyek meg is vásárolhatók.

A tárlat harmadik részében a már számos elismert kiérdemelt Sajtos Enikő munkái tekinthetők meg, aki keresztszemes hímzéssel készít különböző termékeket, ruhákat a fenntarthatóság jegyében. Ezek az alkotások ugyancsak megvásárolhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában