Beol podcast

2022.12.18. 09:58

A Beol podcast heti vendége: Seregi Zoltán

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunk vendége ezúttal Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház, és a Színitanház igazgatója, akinek munkásságát Magyar Arany Érdemkereszttel és Jászai Mari-díjjal is elismerték.

Nyemcsok László

Seregi Zoltán /Fotó: Bencsik Ádám/

Seregi Zoltán elmesélte, hogyan került gyerekszínészként a Tüskevár című filmsorozatba, és formálta meg Tutajost. Beszélt a Frici, a vállalkozó szellem című tévésorozatról, melyet ő rendezett, és számos dokumentumfilmjéről is. 

Elárulta, miért nem lett színész, és választotta a bölcsészkart, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakát. Kitért arra is, miként került 22 éve Békéscsabára, és ragadt a városban, hogy miként választja ki a műsortervbe kerülő darabokat.

Szólt arról, hogy december 31-étől március végéig ugyan energiatakarékossági okokból nem tartanak előadásokat Békéscsabán, de két teremben próbálnak. A Jókai színház működteti a szentesi Tóth József Színház és Vigadót, mely nem zár be a téli hónapokban. Így a darabokat ott bemutathatják. A tervezett áprilisi színháznyitáskor így kész előadásokkal várják a közönséget a csabai színházban. Amit vállaltak bérleteseiknek, azt teljesítik, csak kicsit késve. A zárásig tartó időszakot kihasználják, és a szokásoktól eltérően sikerdarabokat mutatnak be a két ünnep között a Jókai színházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában