Évbúcsúztató

2022.12.29. 09:45

A Békés megyei éttermek szilveszteri buli helyett sültes- és hidegtálakat kínálnak

A megyében több éttermet is megkérdeztünk, ahol korábban többségüknél szokás volt a szilveszteri mulatság, idén azonban nem tartanak. Ehelyett leltároznak, illetve hideg- és sültes tálakat készítenek megrendelésre. Vannak vendéglők, ahonnan ki is viszik a megadott címre, máshol csak elvitelre készítik a finomságokat.

Ny. L.

Idén a legtöbb vendéglő hideg- és sültes tálakat készít megrendelésre december 31-re. Forrás: Shutterstock

Csonka Zsolt mesterszakács, a Kondorosi Csárda ügyvezetője hangsúlyozta, hogy hosszú éveken keresztül rendeztek szilveszteri mulatságot, a Covid miatt aztán kimaradt, és idén sem hirdettek meg bulit.

– Annyira felmentek az alapanyag-, energia- és egyéb rezsiköltségek, hogy a korábbiakhoz képest jóval drágábban tudnánk biztosítani a belépőket, a színvonalas étel- és italsort, a minőségi szórakozást – hangsúlyozta az ügyvezető. – Már a karácsonyi megrendeléseink is mutatták, hogy kisebb a kereslet, tavaly 300 megrendelőnk volt, idén 150–160. Szilveszteri bulinál ki kellene külön fizetni as dolgozókat, a dekoráció, a zenész is sokba kerül, és még sorolhatnám. Ha pedig 40–50 fő jelentkezne csak, nagy veszteséggel zárnánk. Ehelyett leltározunk, valamint készítjük a megrendelt sültes és hidegtálakat.

Várkonyi Tibor, a gyulai Várkonyi Bisztró & Bár tulajdonosa kiemelte, elvitelre – előzetes megrendelés alapján – ők is készítenek tálakat, de mulatságot nem rendeznek. Az év utolsó napján 13 óra körül bezárnak, hogy dolgozóik is szilveszterezzenek kedvük szerint.

Fodor Mihály mesterszakács, a békéscsabai Kornélia Étterem üzletvezetője elmondta, olyan döntést hoztak, hogy idén kihagyják a szilveszteri mulatság szervezését, lebonyolítását. Tudomása szerint néhány vendéglátóhely meghirdetett ilyen programot, de olyan minimális volt a jelentkezők száma, hogy inkább lemondták, és ők is maradtak a hideg- és sültes tálak biztosításánál.

Gazsó János, a békéscsabai Stones Étterem és Pizzéria ügyvezetője elmondta, szilveszter napján is dolgoznak, de mulatságot nem rendeznek. Az esztendő utolsó napján fél hatig tartanak nyitva, és addig viszik ki a megrendelt sültes tálakat, illetve az étlapról választott ételeket, és eddig működik az elvitelre kiszolgálás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában