Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2022.11.24. 17:47

A véradások fontosságáról tartott előadást Békéscsabán Frankó Attila

A véradásról és a véradások szervezéséről tartott csütörtökön ismeretterjesztő előadást a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke – ez volt az általa tervezett sorozat első állomása.

L. B.

Frankó Attila Fotó: Bencsik Ádám

Mint ahogy a diákoknak ismertette, 2000 óta éve szervez véradásokat, és szeretné a több mint két évtizedes tapasztalatát megosztani a fiatalokkal, hogy ha majd lehetőségük nyílik, ne csak segítséget nyújtsanak, hanem szervezzenek is akciókat. Az elmúlt 22 évben 2984 önkéntes jóvoltából 1343 liter vért gyűjtöttek össze, amivel csaknem 9000 életet mentettek meg. Úgy véli, a szervezőknek is példát kell mutatniuk, ő immár 62-szeres véradó.

Fontosnak nevezte az akciók népszerűsítését, például a közösségi médiában. Mutatott egy plakátot, amelyen arra is felhívták a figyelmet, hogy véradáshoz szükség van személyi igazolványra, lakcímkártyára, TAJ-kártyára. Motiválók lehetnek az önkénteseknek az ajándékok, illetve az, hogy nyereményeket sorsolnak ki közöttük, nála volt fődíj tévé és békéscsabai sétarepülés is. Kiemelte: a véradások szervezése közösségi élmény, egy igazi adrenalinbomba.

KÉPALÁ

Frankó Attila szerint a véradások szervezése igazi adrenalinbomba. Fotó: B. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában