Culinary team

2022.11.19. 17:16

Útra kész a Békés megyei csapat a gasztronómiai vébére

November 24-én reggel hatkor a Zsigmond-konyha elől indul a busz a Békés Megyei Culinary Team tagjaival, akik megyénket képviselik a luxembourgi szakács- és cukrász-világbajnokságon november 26–30. között. 

Ny. L.

A Zsigmond-konyhán a támogatók, meghívott vendégek is ízelítőt kaptak szerdán este, hogy milyen ételremekekkel rukkolnak elő a Békés Megyei Culinary Team tagjai a luxembourgi szakács- és cukrászvilágbajnokságon

Fotó: Für Henrik

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a culinary team menedzsere elmondta, elkészült a vébé menetrendje. Ennek alapján november 27-én Szeidler Zsolt, 28-án Ságodi Márk, 29-én Nyári János versenyez egyéniben. A Békés Megyei Culinary Team csapatának versenymunkáit november 30-án pontozza a zsűri. 

– Békés megye értékei, alapanyagai kiemelten szerepelnek az ételekben, nagy munkát fektettek a felkészülésbe a kollégák a szabadidejükből – emelte ki Ambrus György. – Olyan országok versenyzőivel kell felvenniük a versenyt, akik lényegében csak a vébére készültek az elmúlt két év során. A megyei culinary team munkáját és elszántságát látva elmondhatom, rajtuk semmi nem múlik.

A Békés Megyei Culinary Team tagjai a luxembourgi szakács- és cukrászvilágbajnokságra nevezett alkotásaikat november elején mutatták be Gyulán.

Ambrus György kitért arra, Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba. Ennek megfelelően állították össze versenyételeiket. Az alapanyagok között megtalálható a szürkemarha, a mangalica, a Békés megyei erdők vadjainak húsa, a gombák, zöldfűszerek is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában