Fórum

2022.11.18. 19:23

Újra megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt eleki szervezete

Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke tartott fórumot pénteken Eleken, a Reibel Mihály Városi Művelődési házban. Az esemény előtti sajtótájékoztatón Szebellédi Zoltán, a KDNP megyei elnöke elmondta, a rendezvény apropója az, hogy Eleken újra megalakul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) helyi szervezete. Hozzátette, nagy öröm számára, hogy Szelezsán György polgármester élére állt a kezdeményezésnek.

V. E.

Azbej Tristan: a magyar emberek egyetértenek a kereszténység eszméivel. Fotós: Für Henrik

Fotó: Fur_Henrik

Azbej Tristan kifejtette, mindig szívesen érkezik Békés megyébe, hiszen nagyszénási felesége kapcsán családi kötődése is van a térséghez. Elekre pedig még a szokásosnál is nagyobb örömmel jött, mivel a városban újra megalakítják a KDNP tagszervezetét. 

Szelezsán György, Szebellédi Zoltán és Azbej Tristan Fotós: Für Henrik
Fotós: Fur_Henrik

Hangsúlyozta, a Kereszténydemokrata Néppárt egy nagyon fontos, régi történelmi hagyományt visz tovább, és jelenleg ez a legnagyobb múlttal rendelkező parlamenti párt a magyar Országgyűlésben. A párt hivatása az, hogy a mindennapokban és közéletben képviselje a Biblia társadalmi tanítását. Hozzátette, bár a keresztény emberek nem a küzdelmet keresik, hanem a békét építik, a KDNP-nek történelme során mégis súlyos konfliktusokban kellett támpontot adnia. Így van ezt most is, mert még mindig vannak ellenségei a kereszténységnek, a keresztény gondolatoknak és a keresztény embereknek. Tőlünk keletre és délre, Ázsiában és Afrikában a keresztényeket terrorista szervezetek üldözik, tőlünk nyugatra pedig megpróbálják kiszorítani a közterekről és a közéltből. Tehát míg a keresztény civilizáció keleten egy humanitárius válsággal néz szembe, addig nyugaton identitási válságtól szenved. Magyarországon mind ezekkel szemben stabil kereszténydemokrata kormányzás van immár több mint 12 éve, ami azért lehetséges, mert a magyar emberek egyetértenek a kereszténység eszméivel.

Szelezsán György elmondta, ünnepi eseményre gyűltek ma össze, hiszen egy történelmi párt helyi szervezete alakulhat meg újra. A közéletből többen megkeresték, biztatták,  jelezték neki azt, hogy jó lenne létrehozni a KDNP eleki szervezetét, amiről Szebellédi Zoltánnal is egyeztetett. Hangsúlyozta, céljuk egy igazi, példamutató, jó keresztény, hazafi és lokálpatrióta közösség létrehozása Eleken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában