Szent Imre ünnepe

2022.11.06. 17:44

Több ezren szórakoztak a kunágotai búcsúban

A kunágotai Szent Imre Plébániatemplom védőszentjének ünnepéhez kapcsolódóan tartanak minden évben búcsút a településen. A templomban szombaton volt az ünnepi szentmise, vasárnap pedig a nagyközség több utcája megtelt vásározókkal, szórakozni, kikapcsolódni vágyókkal.

Cs. I.

A búcsúba érkező látogatók létszáma több ezer volt.

Mint mindenhol, a búcsúünnep az egyházközség ünnepe. A katolikus templom névadó szentjének, illetve a templom felszentelésének az ünnepe. 

– A kunágotai katolikus templomot 1870. november 5-én szentelték fel Szent Imre tiszteletére. A kirakodóvásár egy plusz közösségi, szórakoztató alkalma az ünnepnek, ami már régóta a környék legnagyobb búcsús vására - tudtuk meg Gábor László helytörténésztől.

Kunágota 2 kilométer hosszú főutcáján végig, a kerékpárút két oldalán, helyezkednek el ilyenkor a vásárosok körülbelül 1 kilométer hosszan, tehát a fél falu vásártérré alakul.

A nagyközség több utcája megtelt a szórakozni, kikapcsolódni vágyókkal.

A mutatványosok, a hintások egy elkülönített helyen szórakoztatták a nagyérdeműt vasárnap. Ott találkoztunk a csanádapácai Tóth B. Istvánnal is, akinél megállás nélkül ki- s beszálltak a gyerekek a körhintába.

A községben vasárnap a főutca mellet a mellékutcák is megteltek parkoló autókkal, mivel erre a vásárra a vidéki rokonokon kívül a környékbeli érdeklődők is szép számmal megjelentek. A hangulat fantasztikus volt a jó időnek köszönhetően. A búcsúba érkező látogatók létszáma több ezer volt ezen a napon Kunágotán.

Fotók: Csete Ilona

Az önkormányzat mobil illemhelyeket helyezett ki a vásár több pontján, illetve gondoskodott a terület tisztántartásáról a vásár előtt és a befejezés után is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában