Tiszteletadás

2022.11.18. 18:51

Tímár Mátéra emlékeztek Gyomaendrődön

A Tímár Máté 100 című rendezvényére hívták az érdeklődőket pénteken, Gyomaendrődön. Az eseményt az önkormányzat, az Endrődiek Baráti Köre Egyesület és a Határ Győző Városi Könyvtár hívta életre.

V. E.

Tímár Máté születésének századik évfordulójára emlékeztek.

Fotó: Picasa

A programsorozat első állomása az éppen 100 éve született gyomaendrődi író és költő mellszobránál volt, ahol koszorút helyeztek el, majd utcanév táblát avattak fel a Tímár Máté sétányon, annak is az Endrődi Szent Imre Katolikus Templom felőli részén. Végül egy megemlékezést tartottak az író és költőről a Szent Antal Zarándokházban, ahol közreműködött Szász Borisz színművész, Hunya Gréta gyógypedagógus, logopédus, valamint Dinyáné Bánfi Ibolya, a könyvtár intézményvezetője.

Tímár Mátéról ismeretes, hogy Endrőd életében jelentős társadalmi szerepet vállalt. Egyike volt azon értelmiségieknek, akik a két falu: Endrőd és Gyoma egyesítését szorgalmazták s hittek ebben. 

1996-ban Gyomaendrőd díszpolgárának választották. Halála után tíz évvel, 2009 májusában a Határ Győző Városi Könyvtár Fiókkönyvtára felvette Tímár Máté nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában