Tűzeset

2022.11.03. 17:56

Lángokban állt otthonuk: sokan segítenek a bajba jutott kondorosi családnak - galériával

Mint arról már hírt adtunk, egy szekrény és ruhanemű kapott lángra egy száz négyzetméteres lakóházban Kondoroson, a Béke utcában kedden este. A családfőt enyhe füstmérgezéssel szállították kórházba, és megfigyelésre bevitték feleségét, Emőkét és kisfiukat, a tízéves Attilát is. Azóta nagyon sokan segítettek a bajba jutott családnak.

Nyemcsok László, [email protected]

Komáromi Attiláné és férje Komáromi Attila szülők mutatják a leégett gyerekszobát

Fotó: Für Henrik

Komáromi Attiláné Emőke elmondta, megható, hogy mennyien segítenek nekik gyerekruhákkal, bútorokkal és pénzzel is: – Mindannyian jól vagyunk, mindhármunkat kiengedtek a kórházból, édesanyáméknál lakunk átmenetileg – emelte ki Emőke. A tűzzel kapcsolatban elmondta, a gyerekszobában volt a fiuk, ahol égett az emlékmécses mindenszentek alkalmából.

– Atus meggyújtott egy papírcetlit a mécsesnél, aztán megijedt, és eldobta az égő papírt, ami a szekrénybe esett. A bútor kigyulladt, és a lángok átterjedtek az egész lakásra – ecsetelte az édesanya. – A férjemmel a másik szobában zenét hallgattunk, és valami furcsa szagot éreztem. Hátrafordultam, akkor már láttam a lángokat és a füstöt. A párom azonnal hordta a vizet vödörben, és próbálta oltani a tüzet, én pedig tárcsáztam a tűzoltókat. Nekik köszönhetően sikerült a lángokat megfékezni, de a ház lakhatatlanná vált, mindenünk odalett. Reménytelen, hogy rendbe hozzuk a lakást, és biztosításunk sincs. Ruhákra nagy szükségünk lenne, ugyanis nincs olyan anyagi tartalékunk, amiből az elégett dolgokat pótolni lehetne. A tűz martaléka lett a 12 éves Kincső lányunk összes holmija is, aki a szerencsétlenség idején édesanyáméknál tartózkodott. Ezek az anyagi dolgok, de a legfontosabb, hogy mindannyian életben vagyunk, és bízunk abban, hogy valamiképpen talpra állunk.

Két szobájuk, a konyha, a fürdőszoba és a folyosó semmisült meg a lángokban, ezeket felújítani sem lehet. Komáromi Attila tegnap is végigjárta az ingatlant, és amit egyáltalán lehetett, megmentett: – Önerőből ezt az ingatlant helyrehozni nem tudjuk, lakásvásárlásra ugyanakkor esélyünk sincs – hangsúlyozta a családfő. –  Anyósoméknál lakunk ideiglenesen, de valami megoldást találnunk kell. Fordultunk a városi önkormányzathoz is, azt ígérték, utánanéznek milyen lehetőségek vannak számunkra.

Kincső, a 12 éves kislány tegnap annak rendje-módja szerint iskolába ment. Bár nem tartózkodott otthon a tűzeset idején, de nagyon megviselték a történtek. A 10 éves Atus speciális iskolába jár Békésen betegsége miatt. Sok esetben nincs tudatában a cselekedeteinek. Tehát nem szándékosan, hanem játékból, kíváncsiságból dobta a papírcetlit az égő mécsesbe.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere kiemelte, a tűzeset után azonnal felvette a kapcsolatot a családdal, valamint intézkedett a családsegítő szolgálatnál, hogy terepszemlét végezzenek. Nézzék meg, és írják le, hogy mire van szüksége a családnak, és mik azok a dolgok, melyekben az önkormányzat a lehetőségeihez mérten maximálisan segíteni tud.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában