Továbbtanulás

2022.11.11. 16:11

Nyílt napot tartottak a csabai technikumban

Gépészet, Specializált gép-és járműgyártás valamint Informatika és Távközlés ágazatokkal kapcsolatos nyílt napot tartottak pénteken a békéscsabai Nemes Tihamér Technikumban.

V. E.

Forrás: BMH

Az intézmény beszámolója szerint egy ilyen nap mindig kiváló lehetőséget ad iskolájuk bemutatására, aminek keretében sokszínű programokkal várják leendő diákjaikat és szüleiket.

Céljuk a gépészet, a mechatronika és az informatika szakmák népszerűsítése, ennek érdekében tájékoztató előadásokat tartottak, illetve válaszoltak az érdeklődők kérdéseire a felvételi technikai részleteiről, valamint az iskolát érintő aktuális témákról.

A nyílt nap keretében tartott körbevezetésen az iskola területén számos bemutatót tekinthettek meg a látogatók. Ilyen volt többek között a látványszerelés, a mechatronika villamos oldala, mobilapplikáció készítése, Arduino és Lego robotok, 3D nyomtatás és az IT eszközfelismerés. A bátrak pedig ki is próbálhatták azt, ami rájuk vár, ha az intézményben folytatják tanulmányaikat. Végül elárulták, az iskola aulájában a duális képzésben résztvevő cégek látványos kiállításokkal is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában