Gripenek kísérték

2022.11.13. 08:12

Megyénken át érkezett a bombafenyegetés miatt Debrecenben leszállt gép

A flightradaron elérhető adatok szerint Békés megye területén lépte át a határt az a civil utasszállító gép, mely bombafenyegetés miatt szombaton délután Debrecenben leszállt.

A 148 utas és a személyzet biztonságban elhagyta a gépet

Egy Lengyelországból Izraelbe tartó civil utasszállító repülőgép kapott bombafenyegetést, amely miatt november 12-én, a délutáni órákban riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit – válaszolta a Honvédelmi Minisztérium a haon.hu kérdésére. 

Mint írták, a gép a román légtérből lépett be hazánk légterébe. Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra.

A Flightradar adatai szerint a gép Gyulánál lépett be a magyar légtérbe, majd északi irányban: a Doboz, Vésztő, Füzesgyarmat útvonalon repült Debrecenbe.
A repülőtér tájékoztatása szerint a leszállást követően a gép fedélzetén tartózkodó 148 utas, valamint a személyzet kiszállítása a protokoll folyamatok szerint megtörtént.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában