Mezőhegyes

2022.11.28. 19:26

Kínai, kolumbiai diákok is felkeresték a ménesbirtokot

Mintagazdaságként folyamatosan fogad látogatókat, csoportokat Mezőhegyesen a ménesbirtok.

Cs. I.

A napokban meglátogatták a birtokot a Szegedi Tudomány Egyetem Mezőgazdasági Karának angol szakos mérnök BSc hallgatói

Forrás: Facebook

Gazdálkodók, diákok, falugazdászok kíváncsiak a fejlesztések eredményeire, a XXI. századi technológiákra. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. azon túl, hogy hatékony, produktív, nyereséges vállalat, mindenki számára hozzáférhető, megismerhető. A mintagazdaságot ha valaki meg akarja érteni, s azt, hogy mi a XXI. századi agrárium, akkor ellátogathat Mezőhegyesre. Itt a saját szemével győződhet meg róla.

A napokban meglátogatták a birtokot a Szegedi Tudomány Egyetem Mezőgazdasági Karának angol szakos mérnök BSc hallgatói. A mezőhegyesi tapasztalataikat több országba viszik tovább (Kína, Kolumbia, Laosz és Malajzia). A Water Management tárgyuk oktatója, dr. Sisák István döntött úgy, ellátogat tanítványaival Mezőhegyesre és megtekintik az innovatív bemutató gazdaságot. Az öntözési mintaprogram átadott berendezéseit is megnézték a határban, szakmai előadáson és terepszemlén vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában