Nyílt nap

2022.11.18. 15:20

Két rendészeti osztály indul a békéscsabai technikumban, kötelező a kollégium - galériával

Közszolgálat ágazattal kapcsolatos nyílt napot tartottak pénteken a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban Békéscsabán. Maczik Mihály igazgató köszöntőjében elmondta, a tervek szerint a jövő tanévben két rendészeti osztály indul, leendő diákjaiknak kötelező a kollégium.

N. Sz.

A tizenegyedikesek mutattak be alaki foglalkozását Fotó: N. Sz.

Utóbbi az iskola szomszédságában található, kiválóan felszerelt. Hozzátette, a tanulók ötéves technikusi képzést kapnak, az első két évben ágazati képzés folyik, amit tizedik osztályban vizsga zár. A fiatalok a 12. és a 13. osztály végén érettségiznek, az ötödik érettségi tárgyukat a technikusi vizsga adja. Hangsúlyozta, az intézményükben végzettek kisebbik része a közszolgálati egyetemen folytatja tanulmányait, nagyobb része rendvédelmi technikumba megy, ami után hivatásos állományú őrmesterként szerelhet fel. Röviden ismertette a felvételi eljárás menetét is, szót ejtett a pszichológiai, fizikai alkalmassági vizsgálatokról. 

A végzős diákok ezután körbevezették az érdeklődőket az iskola területén. Az ebédlőben a megyei rendőr-főkapitányság, a katasztrófavédelmi igazgatóság és a büntetés-végrehajtási intézet hivatásos állományú tagjai adtak részletes szakmai ismertetőt. A tornateremben önvédelmi bemutatót tartottak, egy másik helyszínen pedig erőnléti akadálypálya épült. Az udvaron a diákok alaki foglalkozást mutattak be az érdeklődőknek. 

Beszeda Beáta szakmai igazgatóhelyettes kiemelte, az iskolába sokan vidékről jelentkeznek, a bentlakás kötelező, de a kollégiumi élet színes, rengeteg élményt és közös programot tartogat. 

A felmerülő kérdésekre tanárok, jelenlegi és egykori, már hivatásos állományba felszerelt diákok is válaszoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában