Energiaköltségek csökkentése

2022.11.14. 17:32

Igazgatási szünet lesz a gyulai polgármesteri hivatalban

Igazgatási szünetet rendelt el 2022. december 22-e és 2023. január 6-a között a gyulai képviselő-testület – erről legutóbbi ülésén döntött a grémium.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester az előterjesztés tárgyalása során elmondta, az energiaköltségek csökkentése érdekében a testület már a megelőző ülésén határozott arról, hogy az energiaköltségek csökkentése érdekében igazgatási szünetet rendelnek el a polgármesteri hivatalban, amelynek idejére a dolgozók kiveszik a szabadságukat, a fűtést leveszik, minimális áramot használnak, így is spórolnak. Ezt az időszakot akkor december 21-től január 1-ig határozták meg. A döntést követően jelent meg a kormányrendelet, amely szerint a kabinet december 22-től január 6-ig igazgatási szünetet rendelt el az államigazgatási szerveknél, és a téli szünet is hasonló időintervallumban lesz. A polgármester hangsúlyozta, célszerűnek tartják, hogy ehhez igazodjanak, és hosszabbítsák meg a városban is az igazgatási szünetet. A soron kívüli, ügyeleti rendben intézhető ügyeleti ügyek, azonban változatlanul intézhetők lesznek. 

A testület határozott arról is, hogy a Gyulavári Részönkormányzat kezdeményezésére 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Gyulavári Általános Iskoláért Alapítvány részére. Az összeg segítségével a Gyulaváriban található Bay Zoltán Általános Iskolában tanuló négy diák, nyolc éven át nyújtott magas szintű tanulmányai munkájának elismeréseként tárgyjutalmat, aranyláncokat vásárolnak a fiatalok számára. 

Szabó Károly önkormányzati képviselő, a Gyulavári Részönkormányzat elnöke elmondta, a jutalmazásnak jelentős hagyományai vannak az intézményben, s a jelenlegi helyzetben fontos, hogy ezt segítsék.

A testület döntött arról is, hogy a Városi szennyvízrendszer huszonhét szivattyújának energetikai korszerűsítése című nyertes pályázathoz 10 millió 460 ezer forint többletforrást biztosít. Erre azért volt szükség, mert a szállító kiválasztása során a legelőnyösebb ajánlat az említett összeggel meghaladta a rendelkezésre álló pályázati forrás és már elfogadott önerőt összeget. A jelentős összegű pályázati támogatás és az előzetesen prognosztizált 16 százalékos éves energiaköltség-megtakarítás indokolja az önkormányzati saját forrást biztosítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában