Mezőkovácsháza

2022.11.22. 10:18

Horgolt négyzeteik karácsonyfává állnak össze

Kezeik fáznak, lehelletük látszik azoknak a mezőkovácsházi asszonyoknak, kézműveseknek, akik az országos hírű horgolt óriás karácsonyfát idén is mihamarabb szeretnék felállítani a város központjában.

Cs. I.

Nem szekérkerék, ez a készülő horgolt karácsonyfa - ahogy a fotós belülről látta Fotó: Gigacz Balázs

Hihetetlen kitartás, elszántság jellemzi őket: hétfőn s kedden órákon át illesztették, rögzítették, varrták össze a nagyinégyzeteket (ők nevezték el a 15X15 centiméteres horgolt darabokat). Több ezer kell az idén majd hat méter magasra megemelt, megnövelt fémvázra.

S közben élő közvetítéssel adtak magukról hírt a budapesti II. kerületi, hasonló ötlet megvalósításán dolgozó kézműveskedő lányoknak, asszonyoknak. Sőt! Horgoltak és küldtek is a fővárosba mintadarabokat, amiket majd ottani horgolt karácsonyfára rávarrhatnak.

Jankó Erzsébet, a művelődési ház igazgatója elmondta, elérték a céljukat: a pandémia idején is ez az ötlet, s ennek a kivitelezésére elindított horgolós munkafolyamat még jobban összekovácsolta közösségüket. Erre a jó példára figyeltek fel országosan is és egyre több visszajelzést és gratulációt kapnak, másokat is inspirálnak. Helyben, Mezőkovácsházán is sokan várják már az egyedi karácsonyfa felállítását, aminek az ünnepélyes pillanatai, kivilágítása megtörténik december 4-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában