Pályázat

2022.11.02. 13:48

Három kilométer kerékpárút épül Orosházán

A kerékpáros közlekedésfejlesztést célzó pályázat megvalósításának már látható nyomai vannak a városban.

Cs. I.

A Dózsa György utcán végeztek a felfestéssel

Fotó: Für Henrik

A pályázat I. üteméhez 166 millió forintos, a II. üteméhez 23 millió forintos többletforrás is érkezett, köszönhetően Erdős Norbert országgyűlési képviselőnek – tájékoztatott közösségi oldalán Dávid Zoltán. A polgármester azt is elmondta, a két ütemben tervezett fejlesztésekre mintegy 900 millió forintot fordít az önkormányzat. A Szarvasi úton már épül a kerékpárút. A Dózsa György utcán pedig felfestették a kerékpáros nyomvonalat.

A beruházás keretében épülnek új kerékpárutak (mintegy 3 kilométer hosszan) és felújítják a már meglévő útszakaszokat is. Kijelölnek több utcában kerékpáros nyomvonalat. Azért, hogy enyhüljenek a parkolási gondok, épül 226 új parkoló. Mindennel elkészülnek várhatóan 2023 tavaszára. Elhangzott, a beruházásnak köszönhetően gördülékenyebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés Orosházán, és könnyebbé válik a gyopárosi városrész megközelítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában